UITZONDERLIJKE OPENING MAANDAGAVOND 24 APRIL TIJDENS DE SEAFOOD

François sinds 1922: een merk, een naam, een traditie

Restaurant François, gespecialiseerd in de gastronomie van de zeeproducten, is al drie generaties een begrip in het hartje van Brussel.

Niet ver van de Grote Markt, in de buurt van het Sint-Katelijneplein en de vroegere Vismarkt, bieden wij u een ruime keuze aan verse vis, schaaldieren en zorgvuldig geselecteerde oesters.

Filosofie en producten

Zowel in het typische kader van ons authentieke Brusselse restaurant als in onze vishandel-traiteurszaak verwennen wij u met producten van onberispelijke kwaliteit. Die worden altijd speciaal uitgekozen en met liefde bereid door onze bedreven chefs en schaaldierenspecialisten.
Onze fijne en verzorgde schotels, opgediend in de traditionele familiesfeer van het huis, zijn een belofte van puur gastronomisch geluk.
De naam François staat ook voor een banketzaal met 35 plaatsen, een terras voor 60 personen, een parkeerdienst en thuisbezorging.

François sinds 1922: de beginjaren

De geschiedenis van Restaurant François, dat weldra honderd kaarsjes mag uitblazen, is rijk aan verhalen en anekdotes. Enkele opmerkelijke momenten van een bekende familie die veel aanzien geniet bij de Brusselaars.
Een bekende zaak, op de hoek van de Baksteenkaai en het Sint-Katelijneplein. De overgrootouders van Anne-Marie Veulemans baatten indertijd een frituur uit waar mosselen werden geserveerd …
De hele familie was druk in de weer om frieten te snijden, mosselen schoon te maken en haringen in te maken.
Twee broers zorgden voor de opvolging: Henry nam de frituur over en François opende een kleine bistro op de hoek van de vismarkt.
Samen met zijn echtgenote Aline ontwikkelde hij een keuken die de traditie verzoende met de nieuwe voorkeuren van de klanten. Die werden overigens steeds talrijker en trouwer.
In 1960 werd vlak naast het eethuis een traiteurswinkel geopend. Vandaag leidt mevrouw Anne-Marie die zaak, met eerbied voor de tradities.

Bezoek ons restaurant !

François sinds 1922: Onze Huizen

Het restaurant


De sfeer van de zee in het hartje van ons vlakke land. Restaurant François staat voor: kwaliteitsproducten en een bereiding die het product respecteert. Neem plaats voor een mooie gastronomische cruise …

Binnen in het Restaurant

De traiteur

home-traiteur2

In de traiteurszaak naast het restaurant kan men het hele jaar door verse producten kopen. “Mosselen (tijdens het seizoen), kreeften, paling in het groen worden gedegusteerd in een decor van houtwerk en modelboten”.

Binnen in de Traiteur

De viswinkel

Sinds 1922 worden vis en schaaldieren van uitzonderlijke kwaliteit geselecteerd, bereid en versneden voor onze trouwe en veeleisende klanten. Van maandag tot zondag staat de familie François paraat om u hartelijk te ontvangen.

Binnen in de viswinkel

Galerie